tokyosushi/ blog/

Vin bun cu sushi bun

Vin bun cu sushi bun

Pe lângă a face o selecție de vinuri bune, la Purcari Wine Bar avem o altă provocare, să găsim cele mai potrivite gustări la vin, care să întregească tabloul și să lase o impresie plăcută clientului. De fapt, pot să recunosc că ne este mai greu la capitolul gustări, decât vinuri (dintr-o sumedenie de factori, dar asta e o altă temă).

Am colindat mai toate magazinele, depozitele și furnizorii din Chișinău pentru a găsi cele mai bune oferte. După mai multe întrebări de la clienți, am decis să public câte ceva din „secretele bucătăriei” noastre. Eu sunt de părere că parteneriatele corecte, pozitive și istoriile de succes merită promovate. Astăzi, vorbim despre sushi.

Ne-am dorit din start sushi — o mâncare ușoară, sănătoasă, care se asociază bine cu vinul alb sau rose. După mai multe degustări, testări ale diferitor furnizori și practici de lucru diferite, alegerea noastră s-a oprit la Tokyo Sushi. Colaborăm stabil și eficient.

Este o companie specializată pe livrare și deservire to-go, cu o rețea prezentă în special în magazinele Fourchette din Chișinău. Fac rapid, comod și gustos, cu bucătărie la vedere, iar cel mai important – nu am avut niciodată obiecții de la clienți. Mă bucură că administratorul companiei, Eugen Curchi, înțelege cât de important este asocierea corectă dintre sushi și vin, dar și pune preț pe promovarea produselor de calitate.

Pe lângă wine bar, am devenit și un client personal la Tokyo. Bunăoară, în week-end, am avut un grup de oaspeți acasă și am apelat la Sushi Tort – un produs pentru grupuri mai mari, optim din punct de vedere preț-cantitate-calitate.


Eu am personalizat comanda cu patru „the best of the best”, care să meargă la vinurile noastre de pe masă (Cuvee Alb de Purcari Brut; Sauvignon Blanc 2019 Gogu Winery, Vinum Spumant Viu 2019). Philladelphia classic, cu țipar, avocado și castravete.

Mi-a plăcut și am avut impresia că și oaspeții au rămas mulțumiți.

Like & share dacă vă pare util și credeți că ar mai trebuie să scriu despre așa ceva. Mai avem bruschette bune, iar despre mezeluri și cașcavaluri – tac, acolo chiar îi secret!

06 Dec, 2019
Vin bun cu sushi bun
09 Jan, 2018
Noi oaspeti in bucataria Tokyo Sushi